آزاد سازی پتانسیل وجود
بیشتر موارد زندگی نگرشی است و85% موفقیت افراد از نگرش وطرز فکرمثبت آنهاست .انسان مثل یک صفحه سفید پاک به دنیا می آید اما در این دنیابا تعیین اهداف و برنامه ریزی روی این صفحه نقشها مشخص می گردند .
از انیشتن پرسیدند که به نظر تو هدف از زندگی چیست؟پاسخ داد کمک کنیم تا دیگران به اهدافشان برسند.
کاپیتالیست یعنی کسی که کمک میکند، کیفیت زندگی و شغلی مردم بهتر بشود و از آن راه هم پول در میاورد.
کاپیتالیست یعنی سرمایه دار،یعنی نیاز های مردم را برطرف کردن که بابتش پول پرداخت میکنند.
1.ما صفات ذاتی داریم و وظیفه ما این است که آنها رو کشف کرده و به بالاترین حدش برسانیم.دومین صفات،اکتسابی هستند،یعنی مهارتها،استعدادها،تواناییها،تحصیلات،دانش و تجربیات طول زندگی ما که در رفتار ما ضرب شده و تواناییهای منحصر به فرد ما را تشکیل میدهد.
2.صفات ذاتی ثابت هستند اما صفات اکتسابی در طول زمان با تغییر نگرش تغییر میکنند و کاملا تبدیل به یک صفت جدید میشوند.
3. 85% موفقیت از نگرش می آید پس میشود نگرش مثبت لازم را برای موفقیت ایجاد کرد که بعد با تکرار، اتوماتیک شود.
حتی اگر بارها با شکست مواجه شدید مهم نیست باز بلند شوید و با استفاده از درسهایی که گرفتید دوباره شروع به حرکت کنید.
4.نگرش شما از انتظاراتی میاید که از آینده دارید.
افراد موفق از تمام نتایج به دست آمده از عملکردشان یاد میگیرند،چه پیروزی چه شکست و آن را فرایند موفقیت میدانند.
5.انتظارهای ما از باورها و ارزشهایمان می آیند.باورها و ارزشهای ما نسبت به خود ، انتظار ما رو میسازند ،که به همان شیوه هم رفتار می کنیم.
6.همه ما باورهایی داریم که روانشناسان به آن خود انگاره میگویند.مجموعه ای از چیزهایی که از کودکی تا به حال آموختیم.
خودانگاره مرکز فرماندهی زندگی ماست.تمام تغییرات دنیای بیرون از تغییرات خودانگاره ما حاصل میشود.
نمودار موفقیت
100%
20
خودانگاره
قدرت اثربخشی شما ، موفقیتی است که میخواهید (ظرفیت اثربخشی شما )
(اگراز مغزتان استفاده نکنیدوخود را به چالش نکشید،عضله مغزتان تحلیل می رود.)
خودانگاره شما در رابطه با خانواده،فرزندان،روابط،کار،مسائل مالی و درآمد و ...است
و تصور وشناختی است که در موارد مذکور از خودتان دارید .
باید خودانگاره خود را نسبت به تمام موارد بالا بیشتر کنید تا بتوانید از داشته هایتان بهترین استفاده را ببرید و دوران خوشی و خوشحالی و آرامشتان را بیشتر بکنید.
مثلا وقتی از خودانگاره خودتان ،کمتر درآمد داشته باشید تقلا و تلاش میکنید تا به منطقه راحتی برسید.آن منطقه آسایش میشود یک تله اگر دوباره خودتان رو به چالش نکشید.بنابراین باید برای درامدتان هر سال هدف بزرگتری قرار بدهید.تا اسیر منطقه راحتی نشوید چراکه آن ،دشمن موفقیت شماست.اثر مرکب، کار خودش را میکند و شما موفق تر میشوید.مدام از خود بپرسید، چطور میتوانم مثلا 25% درآمد سالانه ام را بیشتر بکنم.
خودانگاره شما میانگین همه خودانگاره هایتان از مهارتهای زندگی شماست.
8.محدودیت های بالا و پایین خودانگاره شما از دایره راحتی میانگین همه خودانگاره های شماست وخودانگاره کلی نامیده میشود.
1.خود ایده آل شما یعنی آنچه دوست دارید باشید.خود ایده آل شما از افرادی تشکیل شده که در زندگیتان تحسینشان میکنید و زندگی بهتری دارند یعنی ویژگی هایی آن افراد دارند که برایتان ارزشمنداست (مثل درستگویی،صمیمیت،پشتکار،نظم و ...)بین آنچه هستیم با خود ایده آل ما، تضاد و فاصله وجود دارد که میخواهیم با از بین بردن آن به هدفمان برسیم.افراد موفق دیدگاه روشنی از اهدافشان دارند.
2.خودانگاره طرز فکر و دیدگاه شما نسبت به خودتان در همین لحظه است.تصاویر ذهنتان را اگر درست نکنید بهبود در زندگی هم نخواهید داشت.
با سه روش تاکید،تجسم و حالت فیزیکی در ذهن باعث می توانید مهارتهایتان رو بالا ببرید. اگر میخواهیم به هدفی برسیم خودمان رو باید در آن حالت تجسم کنیم و به آن فکر کنیم تا آن تصویر در ذهن ناخودآگاهمان نقش ببندد.
3.عزت نفس ،احساس شما نسبت به خودتان است .مقدار عزت نفس نشانگر شادی و موفقیت در زندگی شماست.تعریف عزت نفس اینست که شما چقدر خودتان را دوست دارید.هر چقدر بیشتر دوست داشته باشید شادتر خواهید بود.هر چه خودتان را در جنبه های مختلف زندگی دوست داشته باشید،خودانگاره تان بالاتر و دیگران هم شمارا بیشتر دوست خواهند داشت.عملکردتان بهتر و شما شادتر خواهید بود.کسی که خودش را دوست دارد،بقیه انسانها را نیز دوست خواهد داشت لذا روابط بهتری نیز برقرار میکند.
هسته مرکزی شخصیت شما عزت نفس شماست.
9.شما با توانایی های خاص به دنیا می آیید.همه بچه ها نوازش میخواهند و نیاز هایی دارند.وظیفه والدین در سنین 3 تا 5 سالگی آنان اینست که خودانگاره محکمی در بچه هایشان ایجاد کنند که احساس امنیت ،زیبایی و...داشته باشند.
بزرگسالانی که دچار مشکلاتند، بدانند که این مشکلاتشان در 3 تا 5 سالگی آنها شگل گرفته و اکثرا از کمبود مبحت است . البته باید این محبت و توجه متعادل باشد زیرا هم کم و هم زیادش ضرر خواهد داشت.
1)نوزادان با دونوع ترس بدنیا می آیند ،ترس از سقوط و ترس از صدای بلند.
2)بچه های توانا درسالهای ابتدایی درکی از خطر نداشته و هر کاری به فکرشان میرسدانجام میدهندوکارهایشان بدون محدودیت و ترس انجام می شود .
10)بچه ها دو روش رو یاد می گیرند:
1)تقلید از والدین یا یکی ازآنان که نا خواد آگاه انجام می شود.بچه ها با تماشای مادرشان زندگی کردن را یاد می گیرند و فکر می کنند زندگی همان گونه است.معمولا دختر ها ازمادرشان و پسرها از پدرشان می آموزند.
2)بچه ها از ناراحتی به سمت راحتی تمایل دارند و این اولین انگیزه بچه ها در طفولیت است.اگر در بزرگی هم حس کنیم چیزی نداریم و نسبتا به مسئله ای احساس کمبود کنیم و ناراحتش باشیم انگیزه ای میشود برای تلاش بدست آوردن آن.وقتی پول کافی نداریم و نسبت به آن ناراحتیم انگیزه ای خواهد شد برای تلاش بیشتر برای بدست آوردنش .
آزاد سازی پتانسیل2
!)الگوی عادتها ، خوب و بد و وسواسی در دوران کودکی بوجود می آیند که از انتقاد های مخرب سرچشمه می گیرند که والدین برای کنترل اولادشان استفاده می کنند .(نکن،بس کن،و این عادتهای مخرب و جملات منع کننده یاد می دهد ،که من نمیتونم من قادر نیستم و این ترس از شکست باعث میشود، کار جدید انجام ندهدوبنابر این ترسهای غیر منظقی دوران کودکی نمیگذارد از فرصتهای جدید استفاده کنند و اینها بزرگترین مانع موفقیت آنهاست .
اکثر افراد دنبال امنیت شغلی هستند و از ریسک کردن میترسند.
2) الگوی منفی ،وسواسی و محبت به شرط ، که دراین حالت محبت بی قیدو شرط وجود ندارد .در این صورت کودکان از ترس ناراحت شدن والدین و از دست دادن محبتشان مجبور می شوند کارهایی را که آنها می خواهند انجام دهند و بچه ها قربانی عشق مشروط والدینشان می شوند .پس با حساسیت شدید بزرگ شده و مدام بدنبال تایید گرفتن از افراد هستند و شهامت شروع و انجام کارها را به تنهایی ندارندو درمقابل چیزهای جدید فلج شده و بدون تایید، تصور می کنند هرگز موفق نشده و به هدفشان نمی رسند .
اگر مدام تکرار کنید که خودتان را دوست دارید عزت نفستان بالاتر می رود و ترس از شکست شما کم میشود.موانع برای اموختن است. چیزی به نام شکست وجود نداشته و فقط تجربه است.افراد خود شکوفا با وسواس به حرفهای دیگران اهمیت نمی دهندواگرافراد تاییدشان نکنند،مشکل خودشان است نه مشکل شخصی ،بنابراین به آن اهمیت نمی دهند.
مرتب با خود بگویید که خودتان و کارتان را دوست دارید.خوشحال باشید.لبخند بزنید و به بچه هایتان هم یاد بدهید که استاندارد های بالایی برای اهداف و ایده هایشان انتخاب کنند وکاملا توقف ناپذیر و نترس باشند.
عزت نفس بنیاد اعتماد به نفس است و اعتماد به نفس موجب موفقیت و جذابیت می شود.
* با توجه به آموزه های بالا بلافاصله چه اقدامی و چکار متفاوتی انجام می دهید؟
سرکار خانم مهندس شکوفه شهیدی تمام تلاش خود را بابت ارائه مطالب مفید و کاربردی برای افزایش سطح علمی شما عزیزان مینماید. در صورت تمایل برای مشاوره و راهنمایی میتوانید تماس حاصل فرمایید.
دیدگاه ها